SEO optimizacija.

Naš zadatak je poslati Vašu stranicu na prvo mjesto, ali još bitnije da SEO optimizacijom od prve pozicije imate koristi.

seo optimizacija

SEO VRSTE

SEO Audit

Svaka SEO optimizacija započinje temeljitom i preciznom analizom desetaka, pa i stotina parametara web stranice. Najprije je potrebno identificirati problematična područja, zatim ih dokumentirati, a onda i kreirati detaljan plan njihova poboljšanja. U SEO auditu se, kombinacijom strojne (automatske) analize pomoću komercijalnih alata i interpretacije od strane SEO stručnjaka, evaluira prikladnost strukture i sadržaja web stranice kriterijima kojima web tražilice pridaju najviše pažnje prilikom rangiranja web stranica na tražilicama.

On-site SEO optimizacija

On-site SEO je proces optimizacije elemenata na samoj web stranici kako bi se poboljšala njena pozicija i vidljivost na Internetu. Proces uključuje optimizaciju sadržaja i HTML izvornog koda tj. strukturne parametre web mjesta. Osim osnovnih elemenata svake on-site SEO optimizacije, vodimo računa o često zanemarivanim faktorima kao što su brzina učitavanja web stranice, optimizacija veličine web sadržaja, responzivnost i prilagođenost mobilnih uređajima. Svaka naša on-site SEO optimizacija uključuje prethodnu detaljnu analizu kroz klasični SEO audit.

Off-site SEO optimizacija

Off-site SEO odnosi se na optimizaciju van same domene stranice da bi se utjecalo na autoritet, poziciju, relevantnost i vjerodostojnost stranice. Proces uključuje u najvećoj mjeri izgradnja linkova s drugih stranica, kako organskih tako i neorganskih, te također marketing kampanje ponajviše s društvenih mreža. Krajnji cilj ovih radnji je kreirati reference s drugih mjesta na webu prema vašoj stranici, bio to link, spominjanje vašeg brenda ili nešto treće uz to vezano.

SEO? Što, kako i zašto?

SEO, odnosno Search Engine Optimization ili hrvatski „optimizacija za tražilice“, sastoji se od kombinacije različitih tehnika optimizacije elemenata i sadržaja web stranice kojima je cilj dovesti web stranicu na što je moguće višu poziciju unutar rezultata pretrage na Googleu i ostalim tražilicama. 

Stranice na prvoj stranici Googlea, a pogotovo na prvih nekoliko pozicija unutar prve stranice, dobivaju kvalitetan i siguran besplatni tj. organski promet. Troškovi SEO optimizacije nerijetko su nekoliko puta, pa čak i nekoliko desetaka puta jeftiniji od plaćenog prometa (Google Ads search kampanja). 

Kod SEO optimizacije jako je važno da je promet koji se dovodi na stranicu relevantan za branšu tvrtke. Primjerice, nema smisla dovoditi na stranicu korisnike koji sigurno nisu zainteresirani za njezin sadržaj zavaravajući ih pritom ključnim riječima koji nemaju veze s tematikom web stranice. 

Naravno, što je branša tvrtke kompetitivnija, teže je doći na vrh prve stranice Googlea i tada je SEO optimizaciji potrebno pristupiti izrazito temeljito i strpljivo, pazeći na cijeli niz faktora kao što su optimiziranost sadržaja (korištenje adekvatnih ključnih riječi – engl. keywords), struktura, sigurnost i pristupačnost same web stranice, brzina tj. performanse, prilagođenost mobilnim uređajima, faktori oko domene web stranice (starost domene, URL struktura…), faktori tzv. tehničkog SEO-a, elementi korisničkog iskustva, linkovi (odlazni, dolazni, interni), povezanost s društvenim mrežama i eksternim servisima kao što su Facebook i Google My Business…

Mogli bismo reći da je SEO optimizacija „igra na duge staze“, ali iskustvo pokazuje da su njezini benefiti dugoročni, donoseći web stranicama visoku poziciju na Googleu koja garantira velik i siguran broj posjetitelja i ono najvažnije – konkretne upite. 

Nismo jedna od agencija koja obećava nerealne rezultate već objektivno analiziramo svaki slučaj procjenjujući efekte SEO optimizacije na promet vaše web stranice odnosno konkretne ciljeve koje se optimizacijom želi postići (rast konverzija, zadržavanja itd.).

Naše ostale usluge:

Želiš SEO? Počnimo odmah.

Pošalji email na info@magis-agency.com ili ispuni formu ispod.